Δραστηριότητες
Κολύμπι, Ψάρεμα, Πεζοπορία, Γαστρονομία, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Τοπικά πανηγύρια είναι μερικά από όσα μπορείτε να ανακαλύψετε στο Λεφόκαστρο.

Κολύμπι Το Λεφόκαστρο διαθέτει μαγευτικές αμμουδιές με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, έχει 4 παραλίες Πρίνος, Γούρνα, Αγία-Θυμιά και η παραλία του Ραζή, που είναι προσβάσιμες ακόμα και με τα πόδια, μιας και βρίσκονται σε απόσταση μερικών μόνο μέτρων από τον Nikoleris Studios & Apartments.

Ψάρεμα Το Λεφόκαστρο φημίζεται για τα αλιεύματα που φιλοξενεί, μπορείτε να ψαρέψετε με όλες τις τεχνικές της παράκτιας αλιείας με καλάμι casting εγκλεζικο απίκο spinning καθώς και ψαροντούφεκο , υπάρχει δυνατότητα να ψαρέψετε ακόμα και από το μπαλκόνι.

Πεζοπορία Λένε ότι για να αγαπήσεις έναν τόπο πρέπει να τον περπατήσεις. Αν είστε λάτρεις αυτού του αθλήματος το Λεφόκαστρο αλλά και οι γύρω περιοχές προσφέρουν πολύ όμορφες διαδρομές για το σκοπό αυτό. Επισκεφτείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες για να πληροφορηθείτε για τα μονοπάτια pilionwalks.com , friendsofthekalderimi.org Επιπλέον, αν θέλετε  το κατάλυμα μπορεί να συνεννοηθεί με το γκρουπ «φίλοι των καλντεριμιών» για να συμμετέχετε κι εσείς στους περιπάτους τους. 

Πολιτιστικές εκδηλώσεις Κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες στην Αργαλαστή διοργανώνονται  από το Πολιτιστικό Σύλλογο «ΣΠΑΛΑΘΡΑ» διάφορες εκδηλώσεις πολιτισμού, όπως είναι το καθιερωμένο εδώ και 4 χρόνια φεστιβάλ βιολογικών προϊόντων και οικοτεχνίας το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου. Λαμβάνουν χώρα διάφορες μουσικοχορευτικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και μεγάλους. Ο Σύλλογος θα χαρεί πολύ να συμμετέχετε στη διοργάνωση ή στην συμμετοχή αυτών των εκδηλώσεων. Πληροφορίες για το πότε γίνονται όλα αυτά κι άλλα πολλά θα βρείτε στα νέα του καταλύματός μας. Ακόμα, αν θέλετε να παρουσιάσετε τη δουλειά σας σε κάποια εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος επικοινωνήστε με το κατάλυμα. 

Τοπικά πανηγύρια Στο Λεφόκαστρο γίνεται το θεσμοθετημένο πανηγύρι προς τιμήν του Αγίου Παντελεήμονος στις 27 Ιουλίου μετά τη Θεία Λειτουργία. 

Στην Αργαλαστή γίνονται κατά καιρούς διάφορα πανηγύρια στην κεντρική πλατεία του χωριού. Το πρώτο πανηγύρι γίνεται στην γιορτή των Αγίων Αποστόλων στις 30 Ιουνίου. 

Γαστρονομία Παραδοσιακές ταβέρνες δίπλα στο κύμα με φρέσκο ψάρι ή με πεντανόστιμο σπιτικό φαγητό, καλές τιμές και φιλική εξυπηρέτηση ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό καλοφαγά.